בעידן הדיגיטלי של ימינו, הסמארטפונים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. אנו משתמשים בהם לכל דבר, החל משיחות טלפון והודעות וואצפ ועד גישה למידע רגיש כמו חשבונות בנק והודעות דוא"ל.

עם השימוש הגובר בסמארטפונים, גם איום הפריצה והחדירה למידע שלנו, גדל.

חושבים על השאלה מה לעשות אם הטלפון שלי נפרץ?

אילו פעולות אפשר לעשות כדי למנוע פריצה לסמארטפון ?

במאמר הבא נענה על השאלות החשובות הללו ונספק את כל המידע שצריך לדעת.

מה לעשות אם פרצו לי לטלפון

 

איך לדעת אם הטלפון שלך נפרץ?

אם יש לכם חשד שמשהו זדוני חדר לטלפון זכרו – אם יש ספק – אין ספק, חשוב לזהות האם הטלפון שלכם אכן נפרץ. כמה סימנים נפוצים לכך שהטלפון נפרץ, כוללים:

  • קבלת הודעות טקסט או דוא"ל חריגים
  • מציאת אפליקציות חדשות במכשיר שלא התקנתם
  • הבחנתם בפעילות יוצאת דופן בחשבונות הסושיאל, הג'ימייל וכו'
  • ראיתם ראיתם חיובים מוזרים בחשבון שלכם.
  • ירידה פתאומית בחיי הסוללה

אם הבחנתם באחד הסימנים הללו, חשוב לפעול במהירות.

 

מה לעשות אם הטלפון שלי נפרץ – שלב אחרי שלב

  • ניתוק מהאינטרנט: ברגע שאתם חושדים שהטלפון נפרץ, נתקו אותו מיד מהאינטרנט. ניתן לעשות זאת על ידי כיבוי נתוני ה- Wi-Fi ואת מתג ה"נתונים הסלולריים" כדי לבטל את האינטרנט מכרטיס הסים.
  • שינוי סיסמאות: שנו את הסיסמאות לכל החשבונות באופן מיידי. חשבונות כמו ה- Gmail, הבנק, פייסבוק, לינקדאין, מסנג'ר, קריפטו, טלגרם, פייפאל, אליאקספרס וכו'. וודאו שאתם משתמש בסיסמאות חזקות שקשה לנחש ורשמו אותם על דף נייר.
  • בדיקה האם יש תוכנה זדונית: הפעילו סריקת תוכנות זדוניות בטלפון שלכם באמצעות תוכנת אנטי – וירוס. זה יעזור לכם לזהות כל אפליקציות זדוניות שעשויות להיות בטלפון.
  • בצעו עדכון קושחה למערכת ההפעלה: ודאו שמערכת ההפעלה של הטלפון עדכנית לגירסה האחרונה. זה יתקן את כל פרצות האבטחה הידועות ויעזור במניעת פריצות עתידיות.
  • צרו קשר עם ספק הסלולר: אם אתם חושד שהטלפון שלכם נפרץ, צרו קשר עם ספק הסלולר באופן מיידי. הם יוכלו לסייע לכם בזיהוי ובפתרון הבעיה.
  • הסרת יישומים זדוניים: אם אתם חושדים שאפליקציה זדונית היא מקור הפריצה, הסירו אותה מהטלפון מייד. זה יוכל לעזור במניעת כל נזק נוסף למכשיר ולמידע האישי שלכם.
  • עדכנו את כל האפליקציות בסמארטפון: האקרים לעתים קרובות מנצלים את פגיעויות האבטחה בתוכנות ואפליקציות שלא עודכנו.
  • יצירת קשר עם הבנק וכרטיסי האשראי: אם אתם מאמינים שמידע רגיש כמו מספר אשראי דלף, צרו קשר מיידית עם הבנק וחברות כרטיסי האשראי כדי לדווח על כל פעילות חשודה ולנקוט בצעדים להגנה על החשבון.

פריצה לטלפון

 

איך האקרים פורצים לטלפונים

מומלץ להכיר את הדרכים והפירצות שהאקרים משתמשים בהם כדי לפרוץ לטלפונים, שכן זה מידע שיעזור לכם להבין איך להתגונן מפני ולמנוע פריצה. 

1. פריצה לטלפון באמצעות הונאות פישינג

הונאות דיוג הן שיטה נפוצה לפריצת טלפונים ניידים. האקרים יוצרים אתרים מזויפים או שולחים הודעות טקסט מזויפות או מיילים שרק נראים ממקורות לגיטימיים. הם משתמשים בשיטות אלה כדי להערים על אנשים לחשוף מידע רגיש כמו שמות משתמש, סיסמאות ופרטי כרטיס אשראי. ברגע שלהאקר יש מידע זה, הם יכולים לקבל גישה לטלפון ולכל הנתונים שלו.

2. התקפות תוכנות זדוניות

התקפות תוכנות זדוניות הן שיטה נפוצה נוספת של פריצת טלפונים. האקרים יוצרים תוכנה זדונית שניתן להתקין בטלפון באמצעות אפליקציות או קבצים מצורפים בדוא"ל. תוכנה זו יכולה לתת להאקרים גישה לכל הנתונים בטלפון, כולל מידע אישי ופיננסי. ניתן להשתמש בתוכנה זדונית גם כדי לשלוט בטלפון מרחוק, לאפשר להאקרים לבצע שיחות, לשלוח טקסטים ולגשת לאינטרנט ללא ידיעת הבעלים.

3. הנדסה חברתית

התחזות  היא שיטה לפריצת טלפונים הכוללת מניפולציה של אנשים לחשוף מידע רגיש. ניתן לעשות זאת באמצעות הונאות דיוג, כאמור לעיל, אך ניתן לעשות זאת גם באמצעות שיחות טלפון או הודעות טקסט. האקרים יעמידו פנים שהם מישהו אחר, כגון נציג בנק או סוכן שירות לקוחות, ויבקשו מידע רגיש כמו סיסמאות או פרטי כרטיס אשראי. לפני כשנה התחילה הונאה, מטעם מתחזה ל"דואר ישראל". המתחזה שולח הודעת למשתמשים שמודיעה על חבילת דואר שהגיע אליהם ושעליהם ללחוץ על הקישור כדי לבחור את שיטת האיסוף.הונאת דואר ישראל

  • במקרים אחרים, האקרים שולחים מייל מטעם גורמים רשמיים כמו פייפאל או אמזון המודיע למשתמש שהחשבון שלו לכאורה נפרץ ועליו ללחוץ על קישור כדי לאפס את הסיסמא ולהגן על החשבון. זהו תרגיל פנטסטי, בו לאחר שהיוזר לוחץ על הקישור ומזין את הפרטים כדי לאפס את הסיסמא – הפורץ מקבל גישה ישירה.  

היזהרו מהודעות אלו, וודאו 7 פעמים שמדובר באמת בחברה האמיתית ששולחת לכם את ההודעות.

חשוב להיות מודעים לשיטות הפריצה הללו ולנקוט צעדים להגנה על הטלפון והמידע האישי.

4. רשתות Wi-Fi ציבוריות המועדות לפריצה

רשתות Wi-Fi ציבוריות יכולות גם הם להיות יעד להאקרים טלפוניים. רשתות אלה אינן מאובטחות לרוב, מה שאומר שכל אחד יכול לגשת אליהם ללא סיסמה. האקרים יכולים להשתמש בגישה זו כדי ליירט נתונים שנשלחים בין הטלפון לאינטרנט, כולל שמות משתמש, סיסמאות ומידע רגיש אחר.

 

אף אחד לא רוצה להגיע לרגע שהטלפון שלו נפרץ

"מה לעשות אם הטלפון שלי נפרץ" היא שאלה שאף אדם לא היה רוצה לשאול. אם אתה חושדים שהטלפון שלכם נפרץ, חשוב לפעול במהירות כדי להגן על המידע האישי. ניתוק הטלפון מהאינטרנט, שינוי סיסמאות ועדכון גרסת מערכת ההפעלה הן מהפעולות המרכזיות שיש לבצע. זכרו להיות ערניים ולפקח באופן קבוע על הטלפון בכל פעילות חריגה ולהיות חשדניים כאשר אתם מקבלים הודעות המבקשות ללחוץ על קישורים מסוימים.

שאלות חשובות בנושא פריצה לטלפון

כן, ניתן לתקן טלפון שנפרץ. הצעד הראשון הוא להפסיק להשתמש בטלפון, לבטל את החיבור לאינטרנט ולכבות אותו כדי למנוע נזק נוסף. לאחר מכן, תוכלו לקחת אותו לטכנאי מקצועי שיוכל לאבחן את הבעיה ולהסיר כל תוכנה זדונית או וירוסים.

אפשר למנוע פריצת טלפון על ידי נקיטת כמה אמצעי זהירות פשוטים כמו שימוש בסיסמאות חזקות, אימות דו-שלבי, עדכון תוכנת הטלפון, הימנעות מאתרים וקישורים חשודים והקפדה על גלישה ברשתות Wi-Fi ציבוריות מאובטחות.

אם הטלפון שלכם נפרץ, המידע האישי כמו סיסמאות, אנשי קשר, תמונות ומידע פיננסי עלולים להיחשף. חשוב לשנות את כל הסיסמאות ולעקוב אחר תדפיסי הבנק וכרטיס האשראי שלך עבור כל פעילות חריגה.

Leave a Reply